Amandelolie en huid

Amandelolie is geschikt voor de verzorging van de probleemhuid en de gevoelige babyhuid. Amandelolie bevat veel onverzadigde vetzuren zoals linolzuur.
Amandelolie en huid

oorsprong

De amandelboom werd ongeveer 4000 jaar lang gekweekt. Hier maakt men onderscheid tussen de zoete en de bittere amandel. De kernen worden gebruikt in de gastronomie. Voor de huidverzorging is vooral de zoete amandelolie (Prunus dulcis). Het wordt verkregen door de vruchten van de amandelboom door koud persen. De geelachtige, geurloze en smaakloze olie bevat veel verschillende ingrediƫnten en is daarom bijzonder waardevol.

Lees ook

  • Arganolie en huid
  • Co-enzym Q10 en huid
  • Groene thee en huid
  • Collageen en elastine en huid
  • Amandelolie en huid
  • Olijfolie en huid
  • Polyfenolen en huid
  • UV-filter en huid

Amandelolie in cosmetica

Amandelolie is geschikt voor de verzorging van de probleemhuid en de gevoelige babyhuid. Het wordt gebruikt als basis of additief in cosmetica. Amandelolie bevat veel onverzadigde vetzuren zoals linolzuur. Het maakt de huid resistenter tegen infecties en biedt enige UV-bescherming. Palmitinezuur zorgt ervoor dat de olie tot diep in de huid doordringt. Dit ondersteunt het hydraterende en gladmakende effect. Vitamine E helpt ook. Een voldoende aanbod van de vitamine zorgt ervoor dat de huid vocht beter opslaat, het lijkt strakker en voller. Het hoge gehalte aan vitamine E beschermt ook tegen oxidatieve stress, aangezien het fungeert als een radicale scavenger.


Zo? Deel Met Vrienden: