Arganolie en huid

Arganolie bevat verschillende antiverouderingstoffen: linoleenzuur bevordert bijvoorbeeld de vernieuwing van bepaalde huidcellen. Arganolie zou rimpelvorming verminderen.

Arganolie en huid

oorsprong

Arganolie komt uit de zaden van de Argan of Ironwood Tree (Argania spinosa). De boom groeit alleen in een beperkt gebied in Marokko. In 1998 werd dit gebied uitgeroepen tot een Bioreserve door UNESCO. De goudgele, intens geurende olie wordt gebruikt in de gastronomie en cosmetica-industrie. Om de olie te verkrijgen, wordt het zaad eerst geroosterd en vervolgens koud geperst. De olie is erg duur. Voor cosmetische doeleinden kan de olie ook worden verkregen door de goedkopere extractie met organische oplosmiddelen.

Lees ook

  • Arganolie en huid
  • Co-enzym Q10 en huid
  • Groene thee en huid
  • Collageen en elastine en huid
  • Amandelolie en huid
  • Olijfolie en huid
  • Polyfenolen en huid
  • UV-filter en huid

Arganolie in cosmetica

Arganolie bevat verschillende stoffen die moeten werken tegen veroudering. Linoleenzuur bevordert bijvoorbeeld de vernieuwing van bepaalde huidcellen en speelt een rol bij immunologische processen; Squaleen beschermt tegen kanker omdat het UV-geĆÆnduceerde radicalen neutraliseert; Tocoferolen hebben ontstekingsremmende en radicaal bindende eigenschappen. Arganolie zou rimpelvorming verminderen.

Vooral de droge en verouderde huid profiteert van de gevarieerde eigenschappen van de olie. Bovendien wordt het ook gebruikt voor het voorkomen van striae en atopische dermatitis. Arganolie wordt ook gebruikt in zonnebrandproducten, after-sun-lotions en lichte huidletsel.


Zo? Deel Met Vrienden: