Olijfolie en huid

Vanwege de enkelvoudig onverzadigde vetzuren beschermt olijfolie de huid tegen uitdroging.
Olijfolie en huid

oorsprong

Olijfolie wordt gewonnen uit de steenvruchten van de olijfboom (Olea europaea) door koud persen op maximaal 40° Celsius. Vanwege de smaak en de gezondheidsbevorderende eigenschappen, wordt de groene tot goudgele olie niet alleen gebruikt in cosmetica, maar ook in de gastronomie.

Lees ook

  • Arganolie en huid
  • Co-enzym Q10 en huid
  • Groene thee en huid
  • Collageen en elastine en huid
  • Amandelolie en huid
  • Olijfolie en huid
  • Polyfenolen en huid
  • UV-filter en huid

Olijfolie in cosmetica

Vanwege de enkelvoudig onverzadigde vetzuren beschermt olijfolie de huid tegen uitdroging. De vetzuren zijn de ideale drager voor de in vet oplosbare vitamine E. Het beschermt de huid tegen vrije radicalen. Daarnaast worden zogenaamde polyfenolen aangetroffen in olijfolie, die een antioxidant-, antikanker-, ontstekingsremmend en immunostimulerend effect hebben. De polyfenolen behoren tot de fytochemicaliën. Extracten van olijfolie worden verwerkt in cosmetica om te beschermen tegen veroudering en rimpels.


Zo? Deel Met Vrienden: